• Voor 16:00 besteld, bezorgd binnen 1 werkdag
 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending boven €50,-

  Zwitserse Zakmessen

  1-12 of 19 products

  Pagina:
  1. 1
  2. 2
  Van hoog naar laag sorteren

  1-12 of 19 products

  Pagina:
  1. 1
  2. 2
  Van hoog naar laag sorteren

  Het Zwitsers zakmes is over de hele wereld immens populair. Van oudsher wordt het zakmes gebruikt in het leger. Het Zwitsers zakmes heeft dan ook al vele oorlogen meegemaakt en overleeft. Inmiddels zijn er veel verschillende modellen verkrijgbaar, uitgerust met uiteenlopende functies en tool. Van flesopener tot schroevendraaier en nagelschaar tot zaag. Alle Zwitserse zakmessen zijn uitermate veelzijdig en compact.

  Geschiedenis van het Zwitsers zakmes

  Aan het einde van de negentiende eeuw besloot het Zwitserse leger om een zakmes te laten ontwikkelen speciaal voor al haar soldaten. Met als enige eis dat het zakmes praktisch moest zijn. Het allereerste model, genaamd “Modell 1890” werd in 1891 geïntroduceerd. Met het eerste Zwitserse zakmes kon een blik geopend worden en het dienstwapen worden gedemonteerd. In de loop van de tijd is het aantal tools steeds verder uitgebreid.

  Veelzijdigheid van het Zwitsers zakmes

  Veelzijdigheid en functionaliteit zijn de belangrijkste kenmerken van het Zwitsers zakmes. Alle Zwitserse zakmessen beschikken standaard in elk geval over een mes. Tot de andere basis tools behoren onder andere een blikopener, flesopener, schroevendraaier, pincet en tandenstoker. Het aantal tools varieert van 2 tot meer dan 30 per zakmes. De keuze voor het aantal tools is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het doeleinde waarvoor je het zakmes wilt gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld Zwitserse zakmessen specifiek gericht op kamperen, klimmen, vissen of als vervanging van je gereedschapskist.

  Victorinox zakmessen

  Survivalmes.com is officieel dealer van Victorinox. Het meest bekende merk Zwitserse zakmessen. Bijna iedereen herkent wel het rode zakmes met als logo een schild met daarin een wit kruis. Voor velen is dit dan ook het enige echte Zwitserse zakmes. De zakmessen van Victorinox zijn multifunctioneel, veelzijdig in gebruik en uitermate compact.

  Op alle zakmessen van Victorinox geldt een levenslange garantie voor materiaal- en fabricagefouten. De zakmessen van Victorinox staan dan ook niet voor niets bekend om hun hoge kwaliteit. Een Victorinox zakmes is “a companion for life”.

  In 2005 nam Victorinox een ander bekend merk in Zwitserse zakmessen over: Wenger. Lange tijd werd het assortiment nog onder de naam Wenger geproduceerd. Inmiddels dragen de Wenger zakmessen de naam Victorinox Delemont.