• Voor 16:00 besteld, bezorgd binnen 1 werkdag
 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending boven €50,-

  Zakmessen

  1-12 of 65 products

  Van hoog naar laag sorteren

  1-12 of 65 products

  Van hoog naar laag sorteren

  Zakmessen en gebruik

  De zakmessen van Surivalmes.com zijn zorgvuldig voor u geselecteerd, wij garanderen een uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze zakmessen zijn er voor u op de momenten wanneer u ze het hardste nodig heeft en zullen u verrassen met hun uiteenlopende mogelijkheden en toepassingen. Een envelop openen, een stuk appel afsnijden, touw snijden of in geval van uiterste nood ter bescherming. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van het gebruik van een zakmes.

  Een zakmes voor elke toepassing

  In ons assortiment vindt u twee categorieën zakmessen: zakmessen met 1 blad en Zwitserse zakmessen. Bent u een kampeerder of survivaller dan mag een Zwitsers zakmes eigenlijk niet ontbreken in uw uitrusting. Bij het kiezen van een zakmes is het belangrijk om te letten op het materiaal van de lemmet, het is tenslotte het lemmet dat het mes maakt of kraakt. Roestvrij staal wordt tegenwoordig gebruikt voor de meeste zakmessen. Het grote voordeel van roestvrij staal is de duurzaamheid en het feit dat deze messen niet snel roesten, het nadeel is dat roestvrij staal meestal niet zo scherp is als bijvoorbeeld carbon staal. Zakmessen van carbon staal behoren tot de scherpste zakmessen. Deze messen zijn eenvoudig scherper te maken, het enige nadeel is dat deze messen vrij kwetsbaar zijn voor roest en de nodige onderhoud vragen. Naast het materiaal is er een verscheidenheid in de lemmetvorm van zakmessen, de meest voorkomende vormen zijn clip point, drop point en spear point.

  Nieuwste technieken van zakmessen

  Elk zakmes heeft een beveiligingsmechanisme om te voorkomen dat het mes zomaar opent in uw broekzak.
  De liner lock is hierbij veruit het populairst. Bij een liner lock wordt er gebruik gemaakt van een veer die uit de zijkant van de handgreep springt en zo het lemmet aan de onderkant bij het scharnierpunt vergrendeld. Het enige wat u hoeft te doen om het mes dicht te doen is met uw vinger de veer opzij duwen. Bij een aantal zakmessen is er nog een tweede vergrendeling in een pal die u onder de liner lock duwt of automatisch de liner lock vergrendelt.