• Voor 16:00 besteld, bezorgd binnen 1 werkdag
 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis verzending boven €50,-

  Vaste Messen

  1-12 of 26 products

  Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Van hoog naar laag sorteren

  1-12 of 26 products

  Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Van hoog naar laag sorteren

   

  Survival messen

  Survival messen ook wel bekent als overlevingsmessen zijn messen die speciaal vervaardigd zijn voor tijdens noodsituaties. Deze survival messen hebben erg veel gemeen met militaire ook wel tactische messen. Deze messen worden gebruikt om stukken hout mee te hakken, vallen mee te maken, dieren mee te slachten, hutten te maken, ga zo maar door. Deze messen worden veelvuldig getest op sterkte, qua staal soort maar ook duurzaamheid van het heft. Deze messen hoeven niet altijd vaste messen te zijn, vaak heb je ook zeer goede survival zakmessen die tijdens een levensbedreigende situatie kunnen zorgen voor een stuk grotere overlevingskans. Het belangrijkste aan survivalmessen is wel dat deze altijd bij u in de buurt ligt, zodat deze op de meest cruciale momenten ergens ligt waar dat niet behoord te zijn.

  Gereedschappen in/aan survival mes

  Soms is slechts een survival mes niet genoeg tijdens een noodsituatie, dan heeft u meerdere gereedschappen nodig die u niet bij de hand heeft tijdens een dergelijke situatie. Daarvoor hebben een aantal messen merken extra gereedschappen toegevoegd aan het mes, dat betekent verwerkt in het mes of aan het mes bevestigd. Zo hebben sommige messen fire starters, dit zit bijvoorbeeld in het mes verwerkt. Zodat u vuur kunt maken. Maar ook kunt u vaak een kompas aantreffen om uw weg terug te vinden. Of een fluitje, de mogelijkheden zijn eigenlijk ondenkbaar. Dit is meestal ook het verschil tussen een Survivalmes en een Militair mes.

  Soorten survival messen

  Er zijn verschillende soorten Survivalmessen, denk aan vouwmessen, vaste messen, van groot tot klein. Normaliter zijn de lemmets rond de 15 cm lang en is de bovenkant plat zodat er opgeslagen kan worden, om bijvoorbeeld hout te hakken. Daarbij moet de grip van het heft erg goed zijn, zodat uw survival mes altijd goed in uw hand ligt.

  Gekarteld of glad mes

  Er bestaan halfgekartelde, gladde en gekartelde lemmets. Bij een gekarteld mes kunt u touw en textiel snijden. Denk aan het wegsnijden van uw gordel, wanneer u te water raakt met de auto. Daarnaast kunt u de karteling natuurlijk gebruiken voor zagen van hout.